Stracciatella-tiramisu

Tiramisu is echt zo'n speciaal recept dat iedereen vaak net even anders maakt. Probeer dit toetje maar eens met halfvolle stracciatella kwark.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • nagerecht
Stracciatella-tiramisu

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker. Verwarm de halfvolle melk, knijp de gelatine uit en klop door de warme melk tot alles goed is opgelost. Giet over in een kom en klop tot de melk wat is afgekoeld. Klop de kwark erdoorheen. Spatel de slagroom door de kwark en zet afgedekt circa 30 minuten in de koelkast.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bekleed de cakevorm met folie. Giet de espresso in een diep bord. Doop de lange vingers heel kort in de espresso en bekleed de bodem van de cakevorm ermee.

Stap 2

Verdeel een derde van de chocolade erover en schep de helft van de stracciatellakwark erop. Herhaal dit nog een keer.

Stap 3

Bestrooi tenslotte met de rest van de chocolade en stuif de cacao erover met behulp van een theezeefje. Zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

familieweekend

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.