Stoofschotel Noordertrots rundvlees
- 4 personen
- eenvoudig
- 120 minuten
- hoofdgerecht

Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de winterpeen, knolselderij, uien en appels in grove stukken en de tomaten in partjes. Hak de knoflook en peterselie fijn.
Stap 2
Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi deze met peper, zout en tarwebloem.
Stap 3
Bak de spekblokjes en zet ze apart.
Stap 4
Voeg aan het achtergebleven bakvet de vloeibare boter toe. Bak hierin het rundvlees aan, totdat het een lichtbruine kleur heeft.
Stap 5
Bak de winterpeen, ui en knolselderij mee totdat de ui glazig is. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe.
Stap 6
Voeg de rode wijn en het water toe, samen met de laurierblaadjes, tijm en het bouillonblokje. Breng het geheel opnieuw aan de kook.
Stap 7
Draai het vuur zacht en laat het geheel 1,5 uur stoven met het deksel op de pan.
Stap 8
Proef of het vlees zacht en gaar is. Laat dan de stoofpot nog 15 minuten pruttelen zonder deksel, zodat de jus saus wordt.
Stap 9
Voeg de spekblokjes en appel toe en schep deze voorzichtig door de stoofschotel. Laat het geheel nog 1 minuut doorkoken.
Stap 10
Serveer de stoofschotel met gekookte aardappels. Garneer met peterselie.