Stoofschotel Noordertrots rundvlees

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 120 minuten
  • hoofdgerecht
Stoofschotel Noordertrots rundvlees

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de winterpeen, knolselderij, uien en appels in grove stukken en de tomaten in partjes. Hak de knoflook en peterselie fijn.

Stap 2

Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi deze met peper, zout en tarwebloem.

Stap 3

Bak de spekblokjes en zet ze apart.

Stap 4

Voeg aan het achtergebleven bakvet de vloeibare boter toe. Bak hierin het rundvlees aan, totdat het een lichtbruine kleur heeft.

Stap 5

Bak de winterpeen, ui en knolselderij mee totdat de ui glazig is. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe.

Stap 6

Voeg de rode wijn en het water toe, samen met de laurierblaadjes, tijm en het bouillonblokje. Breng het geheel opnieuw aan de kook.

Stap 7

Draai het vuur zacht en laat het geheel 1,5 uur stoven met het deksel op de pan.

Stap 8

Proef of het vlees zacht en gaar is. Laat dan de stoofpot nog 15 minuten pruttelen zonder deksel, zodat de jus saus wordt.

Stap 9

Voeg de spekblokjes en appel toe en schep deze voorzichtig door de stoofschotel. Laat het geheel nog 1 minuut doorkoken.

Stap 10

Serveer de stoofschotel met gekookte aardappels. Garneer met peterselie.

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

Noordertrots

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.