Stoofperen

Een echte kersttopper als bijgerecht, maar ook als toetje. Met ijs of bij witte chocolademousse, mmm!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • nagerecht
Stoofperen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Zet de peren strak naast elkaar in een pan met deksel.

Stap 2

Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil boven de pan. Voeg de suiker, kaneel, kruidnagels en wijn toe. Giet er zoveel water bij, totdat de peren net onder staan. Breng aan de kook en stoof de peren in 2 uur met het deksel schuin op de pan gaar.

Stap 3

Serveer de peren warm, op kamertemperatuur of koud.

Voedingswaarden

Energie278 kcal
Vetten0 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten2 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Trefwoorden

speciale dagenZonder vlees of viswinterstoofgerechtveganistisch

Tips

<p><strong>Invriezen</strong></p> Laat de stoofperen in maximaal twee uur afkoelen in het kookvocht. Bewaar ze in luchtdichte bakjes of diepvrieszakken en bedek ze met het kookvocht. Sluit de bakjes of zakken met zo min mogelijk lucht erbij en bewaar in de vriezer.<p><strong>Ontdooien</strong></p> Haal de peertjes de avond of 24 uur voor het kerstdiner uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.<p><strong>Bereiden</strong></p> Verwarm de peren samen met het kookvocht 10-15 min. in een pannetje op een lage stand.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.