Stoofperen

Een echte kersttopper als bijgerecht, maar ook als toetje. Met ijs of bij witte chocolademousse, mmm!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • nagerecht
Stoofperen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de citroen schoon en rasp 1 tl van de gele schil fijn. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.

Stap 2

Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zo veel water bij dat de peren net onder staan. Breng tegen de kook op een middelhoge stand en zet een deksel op de pan.

Stap 3

Stoof de peren op een lage stand in ca. 3 uur tot ze zacht en rood zijn. Laat de peren afkoelen in het stoofvocht.

Voedingswaarden

Energie278 kcal
Vetten0 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten2 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Trefwoorden

speciale dagenZonder vlees of viswinterstoofgerechtveganistisch

Tips

<p><strong>Invriezen</strong></p> Laat de stoofperen in maximaal twee uur afkoelen in het kookvocht. Bewaar ze in luchtdichte bakjes of diepvrieszakken en bedek ze met het kookvocht. Sluit de bakjes of zakken met zo min mogelijk lucht erbij en bewaar in de vriezer.<p><strong>Ontdooien</strong></p> Haal de peertjes de avond of 24 uur voor het kerstdiner uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.<p><strong>Bereiden</strong></p> Verwarm de peren samen met het kookvocht 10-15 min. in een pannetje op een lage stand.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.