Stoofperen met kardemom en saffraan

Stoofperen mogen tijdens kerst niet ontbreken op het menu. Dit recept voor stoofpeertjes op Midden-Oosterse wijze is weer eens wat anders.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • nagerecht
Stoofperen met kardemom en saffraan

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een kleine, maar diepe pan. Voeg de overige ingrediënten en genoeg water toe zodat de peertjes helemaal onder staan.

Stap 2

Breng aan de kook en laat afgedekt 2-3 uur stoven op een lage stand. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.

Voedingswaarden

Energie245 kcal
Vetten0 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten51 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Trefwoorden

weekendspeciale dagenkerstvegetarischwinterstoofgerechtherfst

Tips

Maak een nagerecht van dit recept en serveer de stoofperen met crème fraîche gemengd met honing.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.