Stokbrood met paprikaspread, serranoham en venkelpickles

Met dit goed belegde broodje kun je er de hele middag tegenaan! Zo hoef je helemaal niet meer uit lunchen te gaan…

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • lunch
Stokbrood met paprikaspread, serranoham en venkelpickles

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de venkelknol in flinterdunne reepjes of schaaf deze met de mandoline. Breng de wijnazijn met de suiker aan de kook. Laat de suiker oplossen. Schenk de zoetzure marinade over de venkel en laat afkoelen.

Stap 2

Verhit de grillpan. Schep de plakjes aubergine om met de olijfolie, zout en peper. Gril de aubergine in 2 porties in 6-8 min. aan beide kanten bruin en gaar.

Stap 3

Snijd het stokbrood in de lengte open. Besmeer de onderste helft met de muhammara. Leg er de aubergine en serranoham op.

Stap 4

Laat de venkelpickles uitlekken en verdeel over het brood. Dek af met de bovenste helft van het stokbrood en druk licht aan. Bestrooi met de platte peterselie, kappertjes en peper naar smaak. Snijd het stokbrood in 4 stukken.

Voedingswaarden

Energie406 kcal
Vetten12 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten54 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten18 g
Zout2.2 g

Trefwoorden

broodlunch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.