Stifado met kip (Griekse stoofschotel)

Een Griekse stoofschotel noem je stifado. Dit stoofschotel is ideaal om te maken in het weekend. Even laten pruttelen, eet smakelijk!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Stifado met kip (Griekse stoofschotel)

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Dep 800 g kipdijfilet droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 3 el olijfolie in een braadpan. Bak de kip in 5 min. aan beide kanten lichtbruin.

Stap 2

Snipper intussen 2 rode uien grof en snijd 3 teentjes knoflook fijn. Neem de kip uit de pan. Fruit in het bakvet de ui, knoflook en de blaadjes van 5 takjes tijm 2 min. Schep ¼ tl kaneel erdoor. Schenk 100 ml rode wijn in de pan. Voeg 1 blik tomatenblokjes (400 g) toe en breng aan de kook.

Stap 3

Leg de kipdijfilet terug in de pan en stoof op een lage stand afgedekt in 30 min. gaar. Breng de stifado op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verkruimel 150 g feta grof erboven en bestrooi naar wens met wat extra tijmblaadjes.

Voedingswaarden

Energie1009 kcal
Vetten48 g
waarvan: verzadigd vet17 g
Koolhydraten12 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten78 g
Zout1.7 g

Trefwoorden

familieweekendkipstoofgerecht

Tips

Stifado over? Eet de volgende dag in een pitabroodje met Griekse salade en tzatziki. Invriezen kan ook.Lekker met witte rijst of stokbrood.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.