Sticky toffee pudding

  • 6 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • nagerecht
Sticky toffee pudding

Ingrediënten

6 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de basterdsuiker met de margarine.

Stap 2

Kook de dadels en amandelmelk 5 minuten tot de dadels een beetje uit elkaar vallen. Meng het dadelmengsel met het margarinemengsel en roer goed door.

Stap 3

Voeg het bakmeel, bakpoeder en de amandelen toe en roer tot een beslag. Schep in het bakblik en bak circa 30 minuten in de oven.

Stap 4

Controleer met een prikker of het gaar is. Bak nog iets langer als het beslag nog nat is. Laat afkoelen en haal voorzichtig uit het bakblik.

Stap 5

Verwarm de ingrediënten voor de karamelsaus circa 5 minuten in een steelpan. Roer met een houten lepel door zodra de suiker helemaal gesmolten is.

Stap 6

Prik gaatjes in de sticky toffee pudding en schenk de helft van de karamelsaus erover zodat deze een beetje erin trekt. Laat circa 10 minuten staan.

Stap 7

Giet dan de rest van de karamelsaus erop, garneer met de rest van de dadels en amandelen en snijd in repen.

Voedingswaarden

Energie705 kcal
Vetten37 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten85 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten8 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

familieweekendgebakveganistischveganistisch menu

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.