Sticky spareribs
Spareribs van de bakplaat of barbecue zijn het allerlekkerst. Met dit spareribs recept maak je de barbecue-fanaat ultiem gelukkig!
- 4 personen
- gemiddeld
- 15 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet de helft ervan over de spareribs. Laat minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) afgedekt marineren in de koelkast.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 120°C. Leg de spareribs met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Giet wat water op de bakplaat.
Stap 2
Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze circa 3 uur in de oven.
Stap 3
Bestrijk de spareribs met de overgebleven marinade en leg ze op een hete barbecue. Bak de spareribs rondom goudbruin en blijf steeds wat van de marinade over de spareribs strijken tijdens het bakken, zodat er een kleverige laag ontstaat.
Stap 4
De marinade mag mooi goudbruin kleuren, maar pas op dat de spareribs niet verbranden.