Steak-plank met aardappel, paprika en salsa

Serveer je steak eens op een plank! Zo kan iedereen pakken wat ‘ie wil, en het ziet er ook nog eens leuk uit op tafel.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • hoofdgerecht
Steak-plank met aardappel, paprika en salsa

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de aardappelsoorten elk met 1 eetl. olie, zout en peper en verdeel elke soort over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

Stap 2

Maal intussen 5 eetl. olie, kappertjes, peterselie, selderij, knoflook, sjalot en de rasp van 1 limoen tot een salsa in de keukenmachine. Breng op smaak met zout, peper en het sap van dezelfde limoen.

Stap 3

Schep de paprika om met 1 eetl. olie. Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met zout. Gril het vlees ca. 3 min. Keer en gril nog 2-3 min. voor een medium biefstuk. Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt rusten. Snijd in plakjes.

Stap 4

Rooster intussen de paprikarepen 6 min. in de grillpan. Snijd de overige limoen in partjes. Verdeel de salsa, komkommer, limoenpartjes, sla en aioli over een grote borrelplank of broodplank. Leg beide aardappelsoorten, biefstuk en paprika ertussen.

Voedingswaarden

Energie943 kcal
Vetten61 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten56 g
waarvan: suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten38 g
Zout1.7 g

Trefwoorden

vleesweekendbbq

Tips

Lekker met rode peperringen voor extra pit.Je kunt de salsa 2 dagen bewaren in de koelkast.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.