Spruitenstamppot met gebakken rookworst

Stamppot is altijd een succes op koude dagen. Met spruiten en gebakken rookworst maak je er een smakelijke klassieker van.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Spruitenstamppot met gebakken rookworst

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de sjalotten in halve ringen en de rook worsten in schuine plakjes. Kook de aardappelen in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de spruiten toe.

Stap 2

Verhit intussen 50 g boter in een grote koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de rookworst toe en bak de plakjes in 6 min. lichtbruin. Keer halverwege. Neem de gebakken sjalot en worst uit de pan en houd afgedekt warm. Voeg de mosterd toe aan het achtergebleven bakvet en roer met 50 ml water tot een saus.

Stap 3

Giet de aardappelen en spruiten af en stamp met de melk en rest van de boter tot een grove stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Serveer de stamppot met de gebakken sjalot, rookworst en mosterdsaus.

Voedingswaarden

Energie747 kcal
Vetten46 g
waarvan: verzadigd vet22 g
Koolhydraten56 g
waarvan: suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout2.4 g

Trefwoorden

vleesfamiliedoordeweekherfststamppotHollands menu

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.