Spruiten stamppot met walnoten

Met spruitjes, aardappelen en één pan heb je heel snel een heerlijke stamp. En weinig afwas.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Spruiten stamppot met walnoten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 5 cm. Snipper de uien grof.

Stap 2

Doe de aardappelen, spruiten en ui in een pan en zet ze half onder water. Breng ze met 1 tl zout aan de kook en gaar in 20 min. op een matige warmtebron met een deksel op de pan.

Stap 3

Giet de aardappelen, spruiten en ui af en doe ze terug in de pan. Voeg de crème fraîche toe en stamp fijn.

Stap 4

Schep de walnoten door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

Energie843 kcal
Vetten45 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten81 g
waarvan: suikers0 g
Vezels17 g
Eiwitten20 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

doordeweekZonder vlees of visvegetarischwinterherfststamppot

Tips

Vervang de walnoten door 200 g blokjes jong belegen kaas.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.