Spritsen

Spritskoekjes kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt zijn deze Hollandse klassieke koeken het allerlekkerst. Bekijk het recept hier!

  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • nagerecht
Spritsen

Ingrediënten

8 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de boter, basterdsuiker, het ei, de citroenrasp en een mespunt zout romig. Spatel het bakmeel luchtig door dit mengsel.

Stap 2

Vul de spuitzak met grove kartelvormige spuitmond met het deeg. Spuit zigzaggend 8 spritsen van circa 8x4 cm met een tussenruimte van 3 cm op de bakplaat.

Stap 3

Bak de spritsen in het midden van de oven in 17-20 minuten een beetje bruin aan de randjes, maar verder licht van kleur. Snijd de koekjes eventueel door wanneer ze veel zijn uitgelopen en laat nog 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Schep daarna voorzichtig op een rooster.

Voedingswaarden

Energie385 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet15 g
Koolhydraten38 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten4 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

weekendkoekjes

Tips

Voeg aan het deeg voor de spritsen 1 theelepel vanille-aroma of 1 theelepel kaneelpoeder toe.Is het deeg voor de spritsen te stijf? Voeg een scheutje melk toe.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.