Spitskoolsoep met spekjes
Je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan als je soep wil maken, maar spitskool is de perfecte basis voor soep! Geef deze stevige kool wat pit door gember, chilisaus en bosui toe te voegen.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en houd apart. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten. Voeg de paprikapoeder en de helft van de spitskool toe en roerbak nog 3 minuten.
Stap 2
Giet de bouillon en sojasaus erbij en bak nog 3 minuten. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de overige spitskool 3-4 minuten. Meng de chilisaus erdoor.
Stap 3
Verdeel de gewokte kool over kommen. Pureer de soep met een staafmixer en giet in de kommen. Bestrooi met de bosui en spekjes.