Spitskoolsoep met spekjes

Je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan als je soep wil maken, maar spitskool is de perfecte basis voor soep! Geef deze stevige kool wat pit door gember, chilisaus en bosui toe te voegen.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Spitskoolsoep met spekjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en houd apart. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten. Voeg de paprikapoeder en de helft van de spitskool toe en roerbak nog 3 minuten.

Stap 2

Giet de bouillon en sojasaus erbij en bak nog 3 minuten. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de overige spitskool 3-4 minuten. Meng de chilisaus erdoor.

Stap 3

Verdeel de gewokte kool over kommen. Pureer de soep met een staafmixer en giet in de kommen. Bestrooi met de bosui en spekjes.

Voedingswaarden

Energie240 kcal
Vetten16 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten11 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten11 g
Zout4.2 g

Trefwoorden

vleesdoordeweekklaar in 20 minutenHeld van de maandsoeplunch

Tips

Vervang de spekreepjes in dit recept door reepjes rauwe ham of gerookte zalm.Voeg in plaats van chilisaus druppels pepersaus of srirachasaus toe aan de soep.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.