Spitskoolsalade met wortel en rozijnen

Spitskool zit boordevol vitamine C. Hartstikke gezond dus. Maak er eens een salade van, lekker knapperig!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • bijgerecht
Spitskoolsalade met wortel en rozijnen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de kernen uit de parten spitskool en schaaf of snijd het blad in smalle reepjes. Roer de mayonaise, wittewijnazijn, tomatenketchup, worcestersaus, zout en peper door elkaar tot een dressing.

Stap 2

Schep de spitskoolreepjes, wortelreepjes, rozijnen en peterselie door de dressing. Laat 1 uur intrekken. Lekker bij gegrild vlees of vis en gebakken aardappels.

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

doordeweekHeld van de maandgroente bijgerechtsalade

Tips

Het is misschien niet de eerste bereidingsmethode waar je aan denkt bij spitskool. Maar parten van deze kool kun je ook heel goed roosteren. Natuurlijk op de barbecue, maar ook in een grillpan of in de oven krijgt de kool dan een heerlijk grillsmaakje. Wrijf in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.