Spitskool ovenschotel met gehakt

Meer groenten eten? Dat wordt een makkie met dit recept voor een voedzame ovenschotel. Behalve spitskool zit er ook veel knolselderij in. Zo kom jij wel aan je groenten!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Spitskool ovenschotel met gehakt

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in dunne partjes.

Stap 2

Schep in de ovenschaal de knolselderij en ui om met de olie en het karwijzaad. Breng op smaak met zout en peper. Rooster 20 min. in het midden van de oven.

Stap 3

Neem de ovenschaal uit de oven en schep de knolselderij om met het gehakt, mix voor gehakt en spitskool. Bak nog 15 min. in het midden van de oven.

Stap 4

Neem de schaal uit de oven en schep de kaas door de groenten. Maak 4 kuiltjes in de groenten en breek boven elk een ei. Bak nog 5 min. tot het eiwit van de eieren gestold is, maar de dooiers nog zacht zijn.

Voedingswaarden

Energie487 kcal
Vetten32 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten15 g
waarvan: suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout1.5 g

Trefwoorden

vleesfamilieweekenddoordeweekherfstovenschotel

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.