Spinazie-frittata met champignons

Ben je op zoek naar een snel frittata recept? Maak deze spinazie-frittata met champignons: een snel vegetarisch recept dat ideaal is voor een makkelijk diner.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Spinazie-frittata met champignons

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Snijd de champignons in plakjes. Snijd de tomaten in stukjes en snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoge stand. Bak de knoflook kort tot deze begint te geuren. Voeg de spinazie in 2 delen toe en laat slinken. Doe over in een zeef en laat uitlekken tot gebruik.

Stap 4

Verhit de 2 el olie uit de pot tomaten in dezelfde pan en bak de champignons in 5 min. lichtbruin. Voeg de tomaten toe en bak 1 min. mee.

Stap 5

Klop in een kom de eieren los. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Stap 6

Giet het eiermengsel bij de champignons in de pan en roer er meteen de spinazie door. Bak de frittata een paar minuten op een middelhoge stand en gaar vervolgens nog 15 min. in het midden van de oven.

Stap 7

Leg een groot bord op de frittata en keer de pan met bord en al, zodat de frittata met de onderkant naar boven op het bord ligt. Snijd in punten en serveer.

Voedingswaarden

Energie272 kcal
Vetten20 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten9 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten18 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweeklenteZonder vlees of visvegetarischhartige taartenwinter

Tips

Bak 400 g aardappelschijfjes mee met de champignons voor extra vulling.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.