Spicy wortelsoep met Hollandse garnalen

Zin in pittige wortelsoep? Voeg eens Hollandse garnalen toe als topping. Succes gegarandeerd.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • lunch
Spicy wortelsoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in kleine stukken. Verhit de olie in een (soep)pan en bak hierin de wortel en ui circa 5 minuten, tot ze licht kleuren. Voeg de knoflook, gember en agavesiroop toe en bak samen nog 3 minuten. Giet 400 ml water en de kokosmelk erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.

Stap 2

Rooster intussen de kokosrasp in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Schep op een bord. Pureer de wortelsoep met een staafmixer.

Stap 3

Serveer de soep in diepe borden en roer naar smaak een swirl sriracha erdoor. Leg een flinke eetlepel Hollandse garnalen erin. Bestrooi met de kokos en garneer met de tuinkers.

Voedingswaarden

Energie380 kcal
Vetten30 g
waarvan: verzadigd vet19 g
Koolhydraten16 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten9 g
Zout2.1 g

Trefwoorden

weekendbrunchpasenspeciale dagenvissoeplunch

Tips

Maak zelf srirachasaus (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/sriracha/">klik hier voor het recept</a>).

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.