Sperziebonen met spekjes en rozijnen

O denneboom, wat zijn je boontjes wonderschoon! Met dit bijgerecht op tafel is het in één klap kerst.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • bijgerecht
Sperziebonen met spekjes en rozijnen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook 600 g gebroken sperziebonen in ruim water met zout in 8 min. gaar. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan.

Stap 2

Bak 250 g gerookte spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Hak ½ zakje bieslook (à 25 g) fijn.

Stap 3

Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken. Schep de sperziebonen, 2 el rozijnen en de bieslook door de spekreepjes. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Leg de sperziebonen in kerstboomvorm op een schaal. Leg 3 cherrytomaatjes als piek aan de top.

Voedingswaarden

Energie270 kcal
Vetten18 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten0 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten14 g
Zout2.1 g

Trefwoorden

familiespeciale dagenkerstklaar in 20 minutengroente bijgerechtwinter

Tips

Vervang de spekreepjes door 100 g zwarte olijven zonder pit.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.