Sperziebonen met spekjes en rozijnen
O denneboom, wat zijn je boontjes wonderschoon! Met dit bijgerecht op tafel is het in één klap kerst.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Kook 600 g gebroken sperziebonen in ruim water met zout in 8 min. gaar. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan.
Stap 2
Bak 250 g gerookte spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Hak ½ zakje bieslook (à 25 g) fijn.
Stap 3
Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken. Schep de sperziebonen, 2 el rozijnen en de bieslook door de spekreepjes. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Leg de sperziebonen in kerstboomvorm op een schaal. Leg 3 cherrytomaatjes als piek aan de top.