Spekfakkels

Een speklap mag niet ontbreken tijdens de barbecue. Deze spekfakkels zien er meteen lekker uit, maar zijn heel eenvoudig om te maken! Een gekruide speklap om een spiesje draaien en klaar is je spekfakkel.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • bijgerecht
Spekfakkels

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Meng de specerijen met de olijfolie, zout en peper. Snijd de speklappen in de lengte in 2 repen. Verdeel het specerijenmengsel over de speklappen. Prik de uiteinden van de speklappen op een spies en draai de 2 repen om de spies heen. Steek het uiteinde van de speklap weer door de spies om deze vast te zetten. Herhaal dit met de overige speklappen. Laat de spiesen minimaal 6 uur (bij voorkeur een hele nacht) marineren. Steek de barbecue aan.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bak de spiesen op de barbecue in circa 10 minuten rondom knapperig en goudbruin.

Voedingswaarden

Energie385 kcal
Vetten34 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten0 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten19 g
Zout0.2 g

Trefwoorden

vleesfamilieweekendzomerbbqspiesen

Tips

Voor deze spekfakkels kun je met de kruiden en specerijen blijven variëren met de potjes uit je keukenkastje.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.