Spekfakkels
Een speklap mag niet ontbreken tijdens de barbecue. Deze spekfakkels zien er meteen lekker uit, maar zijn heel eenvoudig om te maken! Een gekruide speklap om een spiesje draaien en klaar is je spekfakkel.
- 4 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Meng de specerijen met de olijfolie, zout en peper. Snijd de speklappen in de lengte in 2 repen. Verdeel het specerijenmengsel over de speklappen. Prik de uiteinden van de speklappen op een spies en draai de 2 repen om de spies heen. Steek het uiteinde van de speklap weer door de spies om deze vast te zetten. Herhaal dit met de overige speklappen. Laat de spiesen minimaal 6 uur (bij voorkeur een hele nacht) marineren. Steek de barbecue aan.
Bereidingswijze
Stap 1
Bak de spiesen op de barbecue in circa 10 minuten rondom knapperig en goudbruin.