Speculaas-bananenbrood

Bananenbrood bakken? Met een speculaasswirl geef je dit bananenbrood recept een feestelijke twist.

  • 8 personen
  • gemiddeld
  • 10 minuten
  • tussendoortje
Speculaas-bananenbrood

Ingrediënten

8 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Prak de bananen fijn. Voeg de eieren, boter, suiker en het vanille-aroma toe en roer goed door. Klop het amandelmeel, de bloem, bakpoeder en een snuf zout erdoor en meng tot een glad beslag.

Stap 2

Giet een derde van het beslag in een aparte kom en voeg hier het cacaopoeder en de speculaaskruiden aan toe. Meng goed door zodat er een egaal donker beslag ontstaat.

Stap 3

Giet de helft van het vanillebeslag in de cakevorm. Verdeel dan het speculaasbeslag erover en eindig met het overige vanillebeslag. Roer met een vork door het beslag om een swirl te krijgen.

Stap 4

Bak het bananenbrood in de oven in circa 45 minuten gaar. Steek een satéprikker erin om te testen of het bananenbrood gaar is, de prikker blijft dan schoon.

Voedingswaarden

Energie325 kcal
Vetten21 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten38 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten9 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

familieweekendontbijtbrunchbroodspeciale dagenkerstkinderenin de pauze (snack)gebakhigh teawinterherfstcake

Tips

Geen amandelmeel in huis voor dit recept? Maal zelf blanke amandelen fijn in een keukenmachine.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.