Spareribs met pittige pepermarinade

  • 6 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • bijgerecht
Spareribs met pittige pepermarinade

Ingrediënten

6 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de spareribs eventueel in kleinere delen en kook circa 20 minuten in water met zout.

Stap 2

Pureer intussen alle ingrediënten voor de marinade tot een pasta.

Stap 3

Schep de spareribs uit de pan, dep ze droog en bestrijk met de marinade.

Stap 4

Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

Stap 5

Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik een grillpan.

Stap 6

Neem het vlees uit de marinade en meng de olie door de marinade. Bestrijk het vlees ermee.

Stap 7

Rooster de spareribs in de oven of grillpan aan beide kanten bruin en bestrijk tussendoor met de marinade.

Stap 8

Lekker met friet en sla.

Voedingswaarden

Energie740 kcal
Vetten49 g
waarvan: verzadigd vet17 g
Koolhydraten2 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten68 g
Zout0 g

Trefwoorden

vleesweekendspeciale dagenbbqHeld van de maand

Tips

Vervang de rum door sinaasappelsap of cognac.Dit recept is ook lekker met schouderkarbonades. Je hoeft deze niet van tevoren te koken.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.