Spanakopita-pannenkoeken

Spanakopita, de Griekse spinazietaart, maar dan in een pannenkoek! In combinatie met ricotta, feta, munt en pijnboompitten is dit gegarandeerd een succes.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Spanakopita-pannenkoeken

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Roer de bloem, een snufje zout, de eieren en de helft van de melk glad. Voeg de overige melk toe en roer weer glad. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin goudbruine pannenkoeken van het beslag. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.

Stap 2

Verhit de rest van de olijfolie op een hoge stand. Voeg de ui toe en bak glazig. Voeg de spinazie en knoflook toe en bak tot de spinazie net geslonken is. Knijp het meeste vocht eruit, schep in een kom en meng met de ricotta, feta, pijnboompitten, kappertjes, citroenrasp, -sap, peterselie en munt.

Stap 3

Vul de pannenkoeken met het ricottamengsel en vouw dicht. Serveer direct of leg in een ovenschaal en zet nog circa 15 minuten in de oven (op 190ºC).

Voedingswaarden

Energie645 kcal
Vetten35 g
waarvan: verzadigd vet14 g
Koolhydraten51 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout1.8 g

Trefwoorden

familiedoordeweekpannenkoekenZonder vlees of visvegetarisch

Tips

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.