Spaghetti alla crudaiola (met tomaat, basilicum en mozzarella)

Op zoek naar een pastarecept waar je geen saus voor moet koken? Deze crudaiola maak je met verse tomaat, mozzarella en basilicum. Een pizza margarita in pasta-stijl!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Spaghetti alla crudaiola (met tomaat, basilicum en mozzarella)

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Stap 2

Scheur intussen de mozzarella in stukjes of snijd in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Houd 1 takje basilicum apart voor garneren, snijd de rest fijn. Pers de knoflook.

Stap 3

Meng de tomaat, knoflook en fijngesneden basilicum met de olie.

Stap 4

Giet de spaghetti af en meng met het tomatenmengsel. Schep de mozzarella erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Schep de spaghetti op een schaal of 4 borden en garneer met de blaadjes van het laatste takje basilicum.

Voedingswaarden

Energie672 kcal
Vetten28 g
waarvan: verzadigd vet11 g
Koolhydraten77 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten25 g
Zout0.8 g

Trefwoorden

familiedoordeweekzomerZonder vlees of visvegetarischbudgetpasta's

Tips

Je kunt hier ook heel makkelijk een pastasalade van maken! Vervang de spaghetti door penne, spoel koud onder stromend water en meng met de rest van de ingrediënten.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.