Snelle vegetarische soto
Zelf Indische soto soep maken? Probeer deze goedgevulde vegetarische soto soep eens. In deze versie met groente¬ bouillon vervangen we de ajam (kip) door een plantaardige variant. Zo ben je lekker snel klaar!
- 4 personen
- gemiddeld
- 15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de rijst. Kook de eieren 7 minuten. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op een hoge stand. Voeg de ui, knoflook, gember en citroengras toe en bak circa 3 minuten, tot de ui lichtbruin is.
Stap 2
Voeg naar smaak de smaakversterker en ‘kipstukjes' toe. Roerbak 1-2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
Stap 3
Schep de rijst in kommen en leg de taugé erop. Breng de soep op smaak met het limoensap en schep vervolgens in de kommen over de rijst.
Stap 4
Pel de eieren, halveer ze en leg op de soep. Sprenkel de ketjap erover en bestrooi met de gebakken uitjes en bosui.