Smashed avocado met gepocheerd ei, kip en tomaatjes
Zin in een hartig ontbijt? Smashed avocado met ei is altijd goed. De combinatie met kip en tomaat zorgt ervoor dat jij na dit stevige ontbijt er weer goed tegenaan kan!
- 4 personen
- gemiddeld
- 30 minuten
- lunch
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Besprenkel de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en zout en gril in de oven in circa 15 minuten zacht.
Stap 2
Besprenkel het brood met de overige olijfolie en bak de laatste 6-8 minuten mee in de oven. Breng een grote pan met ruim water aan de kook voor de eieren.
Stap 3
Schep het vruchtvlees uit de avocado, voeg de zure room eraan toe en prak grof met een vork. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.Verdeel de geprakte avocado over de sneetjes brood.
Stap 4
Zet de warmtebron van het water laag, zodat het water tegen de kook aan blijft. Breek 1 ei in een kommetje en laat het kommetje in het water zakken, zodat het zich gedeeltelijk vult met water. Keer het kommetje rustig om en laat het ei in het water glijden. Herhaal met de andere eieren en laat ze zo 3-4 minuten tegen de kook aan garen. Roer niet in het water.
Stap 5
Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en snijd eventuele sliertjes eiwit weg. Verdeel de plakjes kip en geroosterde tomaatjes over de broodjes en leg een gepocheerd ei erop.