Slastamppot met gehaktballetjes

Zoek je naar een betaalbaar gerecht voor het avondeten? Stamppot met balletjes is je antwoord.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Slastamppot met gehaktballetjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de aardappelen in water met zout in 12-14 min. gaar. Verwijder intussen het vel van de worsten en rol balletjes van het vlees.

Stap 2

Verhit de boter of olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. gaar. Snijd of scheur de sla in stukjes. Snipper de ui.

Stap 3

Giet de aardappelen af. Vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de knoflooksaus en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de sla en ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Schep de slastamppot op 4 borden. Verdeel de gehaktballetjes erover en bestrooi met de gebakken uitjes.

Voedingswaarden

Energie622 kcal
Vetten35 g
waarvan: verzadigd vet11 g
Koolhydraten49 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten21 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

vleesfamiliedoordeweekklaar in 20 minutenlentegehaktbalbudgetstamppot

Tips

Liever vegetarisch? Vervang dan de gehaktballen door de plantaardige balletjes van Go Vega! Lekker voor je dagje zonder vlees.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.