Slasoep met een gepocheerd eitje

Summer in the city! Dat vraagt om een zomers soepje zoals slasoep. Ja, van kropsla maak je hartstikke lekkere soep. Dat gepocheerde eitje maakt ‘m helemaal af.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Slasoep met een gepocheerd eitje

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de helft van de olijfolie met de helft van de knoflook en wentel het stokbrood erin. Verdeel over een bakplaat en rooster in de oven in circa 8 minuten goudbruin.

Stap 2

Verhit de rest van de olie op middelhoge stand en bak hierin de overige knoflook circa 1 minuut. Voeg de sla, aardappel en bouillon toe. Breng aan de kook en kook circa 10 minuten op een lage stand, tot de aardappel gaar is.

Stap 3

Pocheer intussen de eieren. Breng in een (steel)pan een laagje water met de azijn tegen de kook aan. Breek een voor een de eieren boven het water en pocheer ze circa 3 minuten.

Stap 4

Voeg de helft van de peterselie toe aan de soep en pureer glad met de staafmixer. Verwarm opnieuw en voeg de room toe.

Stap 5

Schep de soep in kommen, verdeel de eieren erover en bestrooi met de croutons en overige peterselie.

Voedingswaarden

Energie435 kcal
Vetten32 g
waarvan: verzadigd vet11 g
Koolhydraten23 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten13 g
Zout3.3 g

Trefwoorden

familiebrunchdoordeweekklaar in 20 minutenlentezomerHeld van de maandZonder vlees of visvegetarischsoepkleurlunch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.