Sinterklaasblondies

Vraag Sint om extra chocoladeletters in je schoen, want met overgebleven letters maak je deze smeuïge blondies!

  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • nagerecht
Sinterklaasblondies

Ingrediënten

18 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de chocolade grof en smelt 200 g samen met de boter au bain-marie. Laat iets afkoelen.

Stap 2

Bekleed intussen het bakblik met bakpapier. Mix de suiker, het vanille-extract en eieren in een ruime kom.

Stap 3

Schenk al roerend het boter-chocolademengsel beetje bij beetje bij het eimengsel. Zeef het bakmeel en de speculaaskruiden erboven en spatel met een snufje zout erdoor. Meng ¾ van de kruidnoten erdoor.

Stap 4

Schep het beslag in het bakblik en verdeel de rest van de chocolade en kruidnoten erover. Druk een beetje in het beslag. Bak in 30-35 min. in het midden van de oven gaar.

Stap 5

Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in 18 stukjes.

Voedingswaarden

Energie255 kcal
Vetten15 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten27 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten3 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkinderenklein gebakwinterherfstgrote groepsinterklaas

Tips

Restje over? Bewaar tot 2 dagen afgedekt buiten de koelkast.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.