Sinaasappel-roomtoet

Gevulde sinaasappels maken? Probeer dit dessert eens met uitgeholde sinaasappels! Het resultaat? Superfeestelijke sinaasappel desserts gevuld met vanilleroom.

  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • nagerecht
Sinaasappel-roomtoet

Ingrediënten

10 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de slagroom met de kristalsuiker in een pan en roer tot de suiker is opgelost. Voeg het vanille-extract toe en laat 3 min. op een lage stand koken. Laat de room afkoelen tot lauwwarm.

Stap 2

Boen intussen de sinaasappelen schoon. Trek met de zesteur van elke sinaasappel wat mooie dunne reepjes van de oranje schil. Heb je geen zesteur, schil dan een breder reepje met een dunschiller en snijd dat in dunne reepjes.

Stap 3

Halveer de sinaasappelen, haal met een lepel het vruchtvlees eruit en bewaar de schillen. Snijd een dun plakje van de onderkant van elke helft, zodat de halve sinaasappelen stabiel staan.

Stap 4

Knijp zo veel mogelijk sap uit het vruchtvlees. Meet 120 ml sap af. Pers de citroen en voeg 2 el sap toe. Zorg dat het goed zuur is.

Stap 5

Schenk, als de room is afgekoeld, het sap erbij. De room wordt nu direct dikker. Verdeel de room over de uitgeholde schillen en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de sinaasappelzest.

Voedingswaarden

Energie216 kcal
Vetten15 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten21 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten2 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

speciale dagenlentegrote groepkoningsdag

Tips

Biologische slagroom bevat geen stabilisator. De stabilisator in room zorgt ervoor dat de room mooi vloeibaar blijft en dat er geen dikke laag op komt. Nu wil je juist wel dat de room dik wordt, daarom werkt het beter om biologische slagroom te gebruiken.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.