Schnitzel met pestosaus

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 40 minuten
  • hoofdgerecht
Schnitzel met pestosaus

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Begin met de pesto: maal de knoflook met een snuf grof (zee)zout in de vijzel. Voeg de basilicum toe en blijf wrijven tot alle basilicum fijn is. Wrijf de pijnboompitten en een deel olijfolie erdoor. Vervolg met de kaas en de rest van de olijfolie tot een smeuïge pesto ontstaat en breng op smaak met zout en peper.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Sla de schnitzels iets platter en dep ze goed droog met keukenpapier.

Stap 2

Bestrooi aan beide kanten met zout, peper en bloem. Schud de overtollige bloem eraf.

Stap 3

Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op middelhoge stand en bak hierin het vlees 2 minuten per kant.

Stap 4

Neem uit de pan en houd het vlees op een schaal eventueel warm in een matig warme oven.

Stap 5

Voeg de citroenrasp toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.

Stap 6

Blus af met de wijn, voeg de mascarpone toe en laat op middelhoge stand een halve minuut koken.

Stap 7

Schakel de warmtebron uit en roer de pesto erdoor tot een gladde saus.

Stap 8

Giet deze pestosaus over het vlees en serveer direct.

Voedingswaarden

Energie455 kcal
Vetten35 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten3 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten30 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

vleesweekendlente

Tips

Dit recept is lekker met spaghetti en geroerbakte spinazie.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.