Saladeplank met gegrilde groenten

Stel aan tafel je eigen salade van gegrilde groenten samen. Perfect als bijgerecht voor een zomerse BBQ of picknick.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 35 minuten
  • bijgerecht
Saladeplank met gegrilde groenten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Steek de barbecue aan. Kook de krieltjes in 12 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 2

Meng intussen de olie met de rozemarijn en zout. Snijd de stelen van de venkel en bewaar eventueel het loof. Snijd de venkel in 8 parten. Snijd de paprika's in repen van 2 cm breed.

Stap 3

Schep de venkel en paprika om met 4 el kruidenolie en gril 8-10 min. op de barbecue. Keer regelmatig.

Stap 4

Snijd intussen de uien in plakken van 1 cm dik. Snijd de aubergine in de lengte in 4 parten. Snijd elk part in 3 gelijke stukken. Bestrijk de ui en schep de aubergine en champignons om met de rest van de kruidenolie en gril 8-10 min. Keer regelmatig.

Stap 5

Verdeel de gegrilde groenten met de krieltjes en dressing over een serveerplank of serveerschaal. Bestrooi eventueel met het venkelloof.

Voedingswaarden

Energie543 kcal
Vetten30 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten52 g
waarvan: suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten9 g
Zout1.7 g

Trefwoorden

familieweekendlentezomerbbqZonder vlees of visgroente bijgerechtvegetarischsalade

Tips

In plaats van krieltjes kun je hier ook Turks brood bij serveren.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.