Salade van BBQ-broccoli met yoghurtdressing

Gegrilde broccoli is verrassend lekker in een salade. Serveer lauwwarm met een frisse yoghurtdressing en geniet.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • bijgerecht
Salade van BBQ-broccoli met yoghurtdressing

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Steek de barbecue aan. Doe de olie in een kom en pers 1 teentje knoflook erboven. Schep de broccoliroosjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Gril de broccoliroosjes op de barbecue in 8-10 min. knapperig gaar. Keer ze af en toe. Gebruik eventueel een grillschaal om te voorkomen dat de roosjes door het rooster vallen.

Stap 3

Laat de broccoliroosjes afkoelen. Pers intussen het laatste teentje knoflook. Snijd de ui in halve ringen.

Stap 4

Klop een dressing van de yoghurt, mayonaise, honing, knoflook en oregano. Verdun de dressing met 1-2 el water.

Stap 5

Schep de broccoli en rode ui door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

Energie139 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten5 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten4 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

familieweekendlentebbqZonder vlees of visvegetarischsaladegroente

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.