Salade van BBQ-broccoli met yoghurtdressing
Gegrilde broccoli is verrassend lekker in een salade. Serveer lauwwarm met een frisse yoghurtdressing en geniet.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Steek de barbecue aan. Doe de olie in een kom en pers 1 teentje knoflook erboven. Schep de broccoliroosjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Gril de broccoliroosjes op de barbecue in 8-10 min. knapperig gaar. Keer ze af en toe. Gebruik eventueel een grillschaal om te voorkomen dat de roosjes door het rooster vallen.
Stap 3
Laat de broccoliroosjes afkoelen. Pers intussen het laatste teentje knoflook. Snijd de ui in halve ringen.
Stap 4
Klop een dressing van de yoghurt, mayonaise, honing, knoflook en oregano. Verdun de dressing met 1-2 el water.
Stap 5
Schep de broccoli en rode ui door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.