Salade met pickled bieten, linzen en hazelnoot
Je geeft de bieten in deze salade extra veel smaak door ze in te maken met een zoetzure marinade.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de bieten. Schaaf ze op de mandoline of snijd in zo dun mogelijke plakjes. Doe ze in een kom.
Stap 2
Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker en het korianderzaad tot de suiker is opgelost. Schenk de zoetzure marinade over de bieten en laat afkoelen.
Stap 3
Rooster intussen in een droge koekenpan de hazelnoten lichtbruin en schud ze op een bord. Hak ze grof. Meng de knoflook door de yoghurt.
Stap 4
Schep op 4 borden een laag yoghurt. Verdeel de veldsla, sjalot, linzen en plakjes biet erover.
Stap 5
Besprenkel de salades met de olijfolie en wat bietenmarinade. Bestrooi met de hazelnoten en breng op smaak met zout en/of peper.