Salade met pickled bieten, linzen en hazelnoot

Je geeft de bieten in deze salade extra veel smaak door ze in te maken met een zoetzure marinade.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Salade met pickled bieten, linzen en hazelnoot

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de bieten. Schaaf ze op de mandoline of snijd in zo dun mogelijke plakjes. Doe ze in een kom.

Stap 2

Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker en het korianderzaad tot de suiker is opgelost. Schenk de zoetzure marinade over de bieten en laat afkoelen.

Stap 3

Rooster intussen in een droge koekenpan de hazelnoten lichtbruin en schud ze op een bord. Hak ze grof. Meng de knoflook door de yoghurt.

Stap 4

Schep op 4 borden een laag yoghurt. Verdeel de veldsla, sjalot, linzen en plakjes biet erover.

Stap 5

Besprenkel de salades met de olijfolie en wat bietenmarinade. Bestrooi met de hazelnoten en breng op smaak met zout en/of peper.

Voedingswaarden

Energie250 kcal
Vetten16 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten17 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten7 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

weekendZonder vlees of vissalade

Tips

Vervang de verse bieten eventueel door gekookte bieten (koelvers).

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.