Salade met gevulde komkommer en parmaham
Parmaham is altijd goed, zeker in een salade! Deze salade met gevulde komkommer en parmaham is lekker als lunch, maar met een stukje brood erbij en een soepje vooraf is het ook een lekkere lichte maaltijd voor een warme dag.
- 4 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- lunch
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de eieren 8 minuten. Spoel koud water erover. Pel ze en snijd in kleine stukjes. Halveer de komkommertjes in de lengte en hol ze uit met een theelepel.
Stap 2
Giet de ansjovisfilets af en snijd in stukjes. Meng de helft ervan met de eieren, de peterselie en de kappertjes. Verdeel het eimengsel over de komkommers. Leg de rest van de ansjovis erop.
Stap 3
Meng de olijfolie met de pesto en het citroensap. Schep deze dressing door de sla en verdeel over borden. Leg de gevulde komkommertjes op de sla en leg de gevouwen parmaham erbij.