Saag paneer

Een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken met spinazie en de kaas ‘paneer’, die vervangen kan worden door de beter verkrijgbare tofu.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Saag paneer

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de tofu in blokjes. Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

Stap 2

Verhit in een hapjespan 3 el olie. Bak de tofu in 4 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar. Neem de tofu uit de pan.

Stap 3

Verhit de resterende 2 el olie in de hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Bak de garam masala op een lage stand 1 min. mee. Schep de tomaat erdoor en bak nog 2 min.

Stap 4

Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

Stap 5

Voeg de kokosmelk toe en doe de tofu terug in de pan. Verwarm de saag paneer op een lage stand nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

Energie400 kcal
Vetten30 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten9 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten18 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

doordeweekveganistisch

Tips

Lekker met basmatirijst of naan.Fruit met de ui en knoflook 2 cm geraspte gember mee voor een extra frisse pit.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.