Saag paneer
Een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken met spinazie en de kaas ‘paneer’, die vervangen kan worden door de beter verkrijgbare tofu.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de tofu in blokjes. Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
Stap 2
Verhit in een hapjespan 3 el olie. Bak de tofu in 4 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar. Neem de tofu uit de pan.
Stap 3
Verhit de resterende 2 el olie in de hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Bak de garam masala op een lage stand 1 min. mee. Schep de tomaat erdoor en bak nog 2 min.
Stap 4
Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
Stap 5
Voeg de kokosmelk toe en doe de tofu terug in de pan. Verwarm de saag paneer op een lage stand nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper.