Runderstoof met pastinaak

De herfst en winter vragen om de lekkerste stoofgerechten. Deze stoof met rundvlees en pastinaak is net zo lekker bij pasta als aardappelpuree.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Runderstoof met pastinaak

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de boter in een braadpan en bak de uien en knoflook 2 minuten. Voeg het vlees toe, bestrooi met de bloem en bak in circa 4 minuten rondom bruin.

Stap 2

Voeg het bier, de fond, mosterd, appelstroop en laurierblaadjes toe. Laat het vlees afgedekt minimaal 2 uur stoven, tot het helemaal zacht is.

Stap 3

Voeg de pastinaak en winterpeen toe en stoof zonder deksel nog 30 minuten verder. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren en bestrooi de stoof met de peterselie. Lekker met tagliatelle, friet of aardappelpuree.

Voedingswaarden

Energie485 kcal
Vetten22 g
waarvan: verzadigd vet11 g
Koolhydraten28 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout0.9 g

Trefwoorden

vleesfamilieweekendspeciale dagenkerstwinterstoofgerechtherfst

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.