Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto

Carpaccio is altijd een goed idee. Zeker deze rosbiefcarpaccio. Perfect als voorgerecht of tussengerecht tijdens een diner.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Maal de basilicum met de pecannoten, knoflook en kaas in de keukenmachine fijn. Giet de olie langzaam erbij terwijl de machine draait. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Houd apart.

Stap 2

Snijd de portobello's in plakken van 0,5 cm dik en bestrijk aan beide kanten met olijfolie. Verhit de grillpan op middelhoge stand en rooster hierin de plakken portobello in een paar minuten aan beide kanten bruin. Leg ze op een plank met keukenpapier om af te koelen en uitlopend vocht te absorberen. Bestrooi met zout, peper en tijm.

Stap 3

Verdeel de rosbief over het midden van 4 grote borden en verdeel de plakjes portobello in een waaier erover. Bedruppel met de pesto en garneer met een pluk waterkers. Serveer direct. Lekker met focacciabrood.

Voedingswaarden

Energie525 kcal
Vetten50 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten1 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten17 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

vleesweekendklaar in 20 minutenfusion menu

Tips

Blijft er van dit recept nog een beetje pesto over? Deze kun je afgedekt nog een paar dagen bewaren in de koelkast.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.