Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto

Carpaccio is altijd een goed idee. Zeker deze rosbiefcarpaccio. Perfect als voorgerecht of tussengerecht tijdens een diner.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Pureer met de staafmixer de basilicum, pecannoten, knoflook en 75 ml olie tot een pesto. Rasp de kaas en schep erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Snijd de portobello's in plakjes van ½ cm. Bestrijk ze aan beide kanten dun met de resterende olie. Verhit de grillpan. Gril de portobello in 1-2 min. per kant lichtbruin en gaar. Leg de portobello-plakjes op een bord. Bestrooi ze met de blaadjes van de takjes tijm en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Leg de rosbief op 4 borden. Verdeel er de portobello over. Garneer met de veldsla, dotjes pesto en naar wens wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Energie355 kcal
Vetten31 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten1 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten16 g
Zout0.7 g

Trefwoorden

vleesweekendklaar in 20 minutenfusion menu

Tips

Pesto over? Bewaar onder een laagje olijfolie in de koelkast (max. 3 dagen). Lekker op toast of in soep.Lekker met focaccia of ciabatta.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.