Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto
Carpaccio is altijd een goed idee. Zeker deze rosbiefcarpaccio. Perfect als voorgerecht of tussengerecht tijdens een diner.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Maal de basilicum met de pecannoten, knoflook en kaas in de keukenmachine fijn. Giet de olie langzaam erbij terwijl de machine draait. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Houd apart.
Stap 2
Snijd de portobello's in plakken van 0,5 cm dik en bestrijk aan beide kanten met olijfolie. Verhit de grillpan op middelhoge stand en rooster hierin de plakken portobello in een paar minuten aan beide kanten bruin. Leg ze op een plank met keukenpapier om af te koelen en uitlopend vocht te absorberen. Bestrooi met zout, peper en tijm.
Stap 3
Verdeel de rosbief over het midden van 4 grote borden en verdeel de plakjes portobello in een waaier erover. Bedruppel met de pesto en garneer met een pluk waterkers. Serveer direct. Lekker met focacciabrood.