Roquefort-taartjes met gekaramelliseerde ui

Een bijgerecht hoort erbij! Maar maak het jezelf niet te moeilijk. Probeer deze vegetarische hartige taartjes eens. Speciaal voor de kaasliefhebbers met roquefort!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • bijgerecht
Roquefort-taartjes met gekaramelliseerde ui

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de uien in circa 8 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de suiker en de helft van het karwijzaad toe en bak de uien goudbruin.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd cirkels uit de plakjes bladerdeeg, ter grootte van het deegplakje. Bestrijk met ei en bestrooi de randen met de rest van het karwijzaad.

Stap 3

Leg de uien in het midden van het bladerdeeg en strijk uit tot aan het karwijzaad. Verkruimel de helft van de kaas erover en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Stap 4

Meng de rucola met de balsamicoazijn en verdeel over de taartjes. Verkruimel de rest van de kaas erover en serveer direct.

Voedingswaarden

Energie300 kcal
Vetten20 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten22 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten8 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

weekendspeciale dagenkerstZonder vlees of visvegetarischhartige taarten

Tips

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.