Roomijs met gegrilde banaan en karamelsaus
Een warm-koud toetje van de BBQ. Deze zachte banaan met karamelsaus en een bolletje ijs is lekker en snel klaar.
- 4 personen
- eenvoudig
- 10 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1
Steek de barbecue aan. Pel de bananen en snijd ze in schuine plakken van 2 cm dik.
Stap 2
Gril de banaan op de hete barbecue, eventueel in een aluminium schaal, 2-3 min. per kant, tot er mooie grillstrepen ontstaan. Draai halverwege om.
Stap 3
Schep het ijs op 4 borden. Leg de gegrilde banaan erbij. Schenk de karamelsaus erover.
Voedingswaarden
Energie296 kcal
Vetten12 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten43 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten4 g
Zout0.1 g
Tips
Stevige, niet te zachte bananen laten zich het beste grillen.