Roomcroissants met frambozen
Als dit geen feest op je bord is! Vul je croissants met room en gebruik frambozen als garnering. Het resultaat? Een feestbroodje!
- gemiddeld
- 20 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Verwarm voor de banketbakkersroom 450 ml melk op een lage stand. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de warme melk. Roer de suiker en maizena in een kom glad met de overige melk. Klop de ei dooiers erdoor. Breng de vanillemelk aan de kook en giet een deel ervan al roerend bij het dooiermengsel. Giet dit weer bij de hete melk in de pan en laat op de laagste stand al roerend minimaal 2 minuten garen en stevig worden. Laat in een bak met koud water al roerend helemaal afkoelen en schep over in een grote spuitzak. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Bereidingswijze
Stap 1
Bak de (afbak)croissants af en laat afkoelen. Snijd de croissants aan de bovenkant in de lengte in. Trek de helften een klein stukje uit elkaar en spuit de banketbakkersroom royaal erin.
Stap 2
Leg de roomcroissants op bordjes en garneer met de frambozen. Bestuif licht met poedersuiker.