Romige stoof met kapucijners

Een stevige maaltijd voor koude dagen: deze stoof met kapucijners is romig, hartig en vol van smaak.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Romige stoof met kapucijners

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit een hapjespan op een hoge stand en bak de spekreepjes in 6 min. uit. Snipper intussen de uien en snijd de prei in ringen. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en fruit de ui op middelhoge stand in 3 min. zacht in het achtergebleven vet. Doe de prei erbij en roerbak 2 min. mee.

Stap 2

Spoel de kapucijners af onder stromend water en laat uitlekken. Voeg ze samen met de kookroom toe. Laat de room op een lage stand 5 min. inkoken. Snijd intussen de witlof in ringen en de peterselie fijn.

Stap 3

Breng de stoof op smaak met zout en peper en schep er vlak voor serveren de witlof en de zilveruitjes door. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden

Energie544 kcal
Vetten25 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten43 g
waarvan: suikers0 g
Vezels19 g
Eiwitten27 g
Zout1.7 g

Trefwoorden

familiedoordeweekklaar in 20 minutenbudgetstoofgerechtherfst

Tips

Lekker met stokbrood en piccalilly.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.