Romige citroenrisotto met knoflookgarnalen

Dit lekkere gerecht van risotto met garnalen zet je in 35 minuten op tafel! Dit recept valt altijd goed in de smaak als je bezoek krijgt.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • hoofdgerecht
Romige citroenrisotto met knoflookgarnalen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.

Stap 2

Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is. Laat de laatste 5 minuten de spinazie slinken in de pan.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Roerbak de garnalen circa 5 minuten op middelhoge stand.

Stap 4

Neem de pan met risotto van de warmtebron. Voeg de Parmezaanse kaas, mascarpone, citroenrasp en -sap toe en roer goed door. Laat afgedekt 3 minuten staan. Neem het deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de knoflookgarnalen erop en serveer direct.

Voedingswaarden

Energie930 kcal
Vetten56 g
waarvan: verzadigd vet32 g
Koolhydraten63 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten34 g
Zout3.1 g

Trefwoorden

doordeweekvis

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.