Romige celentani-pasta met broccoli en zalm

Celentani-pasta houdt door zijn spiraalvorm dikkere sauzen goed vast. Ideaal om te combineren met broccoli, zalm en ricotta.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Romige celentani-pasta met broccoli en zalm

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de pasta 5 min. in een grote pan water met zout. Voeg de broccoli toe en kook nog 6 min. of tot de pasta en broccoli beetgaar zijn. Giet samen af en vang 150 ml kookwater op.

Stap 2

Snipper intussen de ui en snijd de zalm in kleine blokjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op een matige stand. Voeg de zalm toe en bak 1 min. mee.

Stap 3

Voeg de ricotta, citroenrasp en het -sap met het opgevangen kookwater toe aan de hapjespan en roer tot een smeuïge saus. Meng de pasta en broccoli voorzichtig erdoor. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de citroenpartjes.

Voedingswaarden

Energie651 kcal
Vetten25 g
waarvan: verzadigd vet11 g
Koolhydraten69 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweekklaar in 20 minutenvispasta's

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.