Rollade met Oosterse salade
- 5 personen
- eenvoudig
- 50 minuten
- hoofdgerecht

Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de rollade op temperatuur komen en dep deze droog. Voeg naar smaak zout en peper toe (de binnenkant is al gekruid).
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 3
Braad de rollade 4-5 minuten aan en doe deze met de helft van de braadjus 35 minuten in de oven. Druppel na 10 minuten wat braadboter op de rollade.
Stap 4
Snijd de Chinese kool en was deze in ruim water, laat de kool uitlekken in een vergiet.
Stap 5
Doe de noedels in een kom en giet hier een halve liter kokend water op. Laat de noedels 10 minuten wellen. Giet ze af, spoel ze koud en houd apart.
Stap 6
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepeltje de zaden uit de komkommer. Snijd de komkommer in plakjes van halve centimeter en voeg het bij de Chinese kool.
Stap 7
Hak de walnoten grof en meng ze door de salade.
Stap 8
Rasp de gember en het teentje knoflook. Rasp de limoen en pers het sap eruit. Verwarm olie in een steelpannetje en fruit hierin de gember en de knoflook 1-2 minuten aan op zacht vuur. Voeg dan de ketjap, de sojasaus, de rasp en het sap van de limoen, de pindakaas en de sambal toe en roer goed door. Voeg dan de kokosmelk toe. Roer weer goed door en laat op zacht vuur warm en ietsje dikker worden. Koken hoeft niet.
Stap 9
Meng de noedels in een grote kom met helft van de dressing. Meng er dan de groenten doorheen en eventueel nog extra dressing.
Stap 10
Topping: Hak de peterselie met de koriander fijn en snijd de bieslook in ringetjes.
Stap 11
Snijd de gember in dunne plakjes en vermeng het met de kruiden. Maak de topping op smaak met de olijfolie en peper en zout uit de molen.
Stap 12
Haal de rollade uit de oven en laat de rollade 10 minuten afkoelen en verwijder daarna het netje.
Stap 13
Snijd de rollade in plakken.
Stap 14
Schep de salade op een schaal garneer deze met de pinda’s
Stap 15
Leg de lauwwarme rollade op de salade, schep de kruiden gember topping boven op de rollade.