Rodebieten-blinis met gerookte zalm
Met een voorgerecht met zalm scoor je altijd punten tijdens het kerstdiner. Dit makkelijke voorgerecht met biet kun je handig van tevoren klaarmaken.
- 4 personen
- uitdagend
- 30 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Zeef de bloem en het boekweitmeel met ½ theelepel zout boven een kom. Vang het sap uit de verpakking van de bieten op. Pureer dit bietensap en de melk met 100 gram van de rode biet tot een fijne puree. Meng de bietenpuree en gist door het meel en roer tot een dik beslag. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur zodat het beslag in volume toeneemt.
Bereidingswijze
Stap 1
Meng intussen de mosterd met de poedersuiker, mierikswortel, crème fraîche, mayonaise, zout en peper. Snijd de rest van de rode biet in blokjes van circa ½ cm.
Stap 2
Dep de kappertjes droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kappertjes in circa 3 minuten krokant. Zeef de kappertjes uit de olie boven een kom en bewaar de olie.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan. Bak van het beslag circa 5 blini's per keer circa 2 minuten, tot het beslag aan de bovenkant bijna droog is. Keer om en bak nog 2 minuten aan de andere kant. Herhaal tot het beslag op is voor circa 20 blini's.
Stap 4
Beleg de blini's met wat mierikswortelcrème. Rol een stukje zalm op en leg op de crème. Schep een paar blokjes biet erop en bestrooi gefrituurde kappertjes. Serveer 3 blini's op elk bordje.