Risotto met port en paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen is altijd een hit op tafel. Zin in variatie op dit Italiaanse rijstgerecht? Probeer risotto eens met een vleugje port voor extra veel smaak.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Risotto met port en paddenstoelen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en bak deze 2 minuten mee, tot de rijstkorrels glanzen. Blus af met de port en laat de rijst de port opnemen.

Stap 2

Voeg een soeplepel bouillon toe. Roer en voeg de volgende soeplepel bouillon toe als de vorige door de rijst is opgenomen. Ga zo 15-20 minuten door, tot de rijst gaar is. Rasp de helft van de parmezaan en schaaf de andere helft.

Stap 3

Roer de geraspte parmezaan, boter en de helft van de peterselie erdoor. Bestrooi voor het serveren met de geschaafde parmezaan en de overige peterselie.

Voedingswaarden

Energie540 kcal
Vetten18 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten66 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten18 g
Zout2.5 g

Trefwoorden

weekendZonder vlees of visvegetarischwinterherfst

Tips

Vervang de ruby port in dit recept door tawny port.Neem bieslook in plaats van peterselie.Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.