Risotto met doperwten en gegrilde asperges

Gegrilde groene asperges zijn nóg lekkerder! Terwijl je in de risotto roert, kun je de asperges grillen. Een geweldige smaakcombinatie!

  • 2 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Risotto met doperwten en gegrilde asperges

Ingrediënten

2 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en roer kort door tot de rijst glazig is. Voeg een scheutje bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon tot de risotto na circa 20 minuten beetgaar is. Voeg de laatste 10 minuten de doperwten toe.

Stap 2

Bestrijk de aspergetips met olijfolie en bestrooi met een flinke snuf zout. Verhit de grillpan op een hoge stand en gril hierin de asperges tot ze mooie grillstrepen hebben en beetgaar zijn. Besprenkel met 1 eetlepel citroensap.

Stap 3

Roer de helft van de pecorino, de overige boter, overige citroensap en de citroenrasp door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in borden en leg de gegrilde asperges erop. Bestrooi met de basilicum.

Voedingswaarden

Energie650 kcal
Vetten26 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten81 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout2.5 g

Trefwoorden

doordeweeklenteZonder vlees of visvegetarischklein huishouden

Tips

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.