Risotto met andijvie en spek

Op zoek naar een risotto recept? Probeer deze Hollandse risotto met andijvie en spek eens. Uit het seizoen en hartstikke lekker!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Risotto met andijvie en spek

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Breng intussen de bouillon aan de kook en houd tegen de kook.

Stap 2

Bak de ui en knoflook 1 min. mee met de spekreepjes. Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.

Stap 3

Voeg de bouillon in 3 porties toe. Voeg pas een volgende portie toe als de rijst de vorige portie bouillon heeft opgenomen. Kook de rijst zo in 18-20 min. gaar.

Stap 4

Voeg bij de laatste portie bouillon de andijvie in gedeeltes toe. Laat de andijvie in de warme risotto slinken.

Stap 5

Roer van de warmtebron de crème fraîche erdoor en breng de risotto op smaak met zout en peper. Schep de risotto op 4 borden.

Voedingswaarden

Energie695 kcal
Vetten38 g
waarvan: verzadigd vet15 g
Koolhydraten65 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten22 g
Zout1.5 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweekwinterbudgetrisotto

Tips

Liever vega? Vervang dan de spekreepjes door 250 g champignons in plakjes.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.