Risotto arrabbiata

Risotto is echt niet zo moeilijk te bereiden als je denkt. Probeer deze risotto arrabbiata maar eens. De tomatensaus geeft het gerecht lekker wat pit.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Risotto arrabbiata

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de steeltjes van de basilicum fijn. Gooi ze niet weg, want ze hebben veel smaak. Bewaar de basilicumblaadjes.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui met de knoflook, rode peper en fijngesneden basilicumsteeltjes 2 min.

Stap 3

Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glazig zijn en glanzen. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen.

Stap 4

Voeg vervolgens de tomatenblokjes en bouillon in 3-4 porties toe. Laat de rijst het vocht zachtjes kokend opnemen. Kook de risotto in 18-20 min. beetgaar. Snijd de basilicumblaadjes grof.

Stap 5

Neem de pan van de warmtebron. Roer de helft van de kaas en de basilicumblaadjes door de risotto. Breng op smaak met zout en peper en schep in 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas.

Voedingswaarden

Energie416 kcal
Vetten10 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten65 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten12 g
Zout2.1 g

Trefwoorden

familiedoordeweekZonder vlees of visrisotto

Tips

Voeg voor een pikante risotto een 2e rode peper toe.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.