Risotto arrabbiata
Risotto is echt niet zo moeilijk te bereiden als je denkt. Probeer deze risotto arrabbiata maar eens. De tomatensaus geeft het gerecht lekker wat pit.
- 4 personen
- eenvoudig
- 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de steeltjes van de basilicum fijn. Gooi ze niet weg, want ze hebben veel smaak. Bewaar de basilicumblaadjes.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui met de knoflook, rode peper en fijngesneden basilicumsteeltjes 2 min.
Stap 3
Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glazig zijn en glanzen. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen.
Stap 4
Voeg vervolgens de tomatenblokjes en bouillon in 3-4 porties toe. Laat de rijst het vocht zachtjes kokend opnemen. Kook de risotto in 18-20 min. beetgaar. Snijd de basilicumblaadjes grof.
Stap 5
Neem de pan van de warmtebron. Roer de helft van de kaas en de basilicumblaadjes door de risotto. Breng op smaak met zout en peper en schep in 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas.